RESTAURACJA & PENSJONAT

Pod Jabłoniami

ul. Rybacka 3

16-300 Augustów

  • Pod Jabłoniami

Kolacja degustacyjna.

Odsłona druga.



W listopadowy wieczór mieliśmy zaszczyt znów gościć Marka Kropielnickiego w naszej Restauracji. Tym razem wraz z nim pojawił się Artur Nijakowski - szef kuchni i pasjonat cukiernictwa, twórca tzw. "jadalnych kamieni", który w 2016 roku zajął 3 miejsce w mistrzostwach Polski w deserach talerzowych.


Jadalne kamienie










W menu tego wieczoru znalazły się wyborne dania i odpowiednio dobrane alkohole oraz specjalnie przygotowane desery.


Wędzona kaczka z glazurą z cydru lubelskiego rozbudziła apetyty naszych Gości. Jako przystawki zaproponowaliśmy tego dnia tatar z jagnięciny oraz wędzonego węgorza na blinie z palonego selera. Danie główne to ukłon w kierunku polskiej wołowiny, tym razem pod postacią żebra z sosem na maku palonym. Pojawił się też halibut w wydaniu indyjsko-pakistańskim. Zwieńczeniem kolacji były desery - parfait z cytryny z makaronikami lawendowymi oraz petit four.


54 wyświetlenia